Därför erbjuder vi ett nytt sätt att sälja bostäder

Bostadsmarknaden i Sverige står inför många utmaningar. Unga människor har svårt att komma in och inlåsningseffekter skapar en situation där många äldre tvingas att sitta kvar i en för stor bostad som inte längre passar deras levnadssituation. Vi vill förändra det genom att skapa större rörlighet och snabbare flyttkedjor.

För den som vill sälja en bostad snabbt finns det inte många alternativ. En traditionell försäljningsprocess med traditionella mäklarkedjor tar lång tid, i snitt över 100 dagar. Vi erbjuder ett snabbare och mindre bekymmersamt alternativ för den som av någon anledning vill sälja snabbt. Genom vår modell kan vi erbjuda ett kontantbud på bostaden inom så lite som 24 timmar, där vi köper den av dig!

Vi ser till att försäljningsprocessen förkortas till endast några dagar, inte månader eller i vissa fall år. Dessutom erbjuder vi full service och support med allt från flyttstädning till flytt och pappersarbete för att ta bort all onödig stress och osäkerhet kring försäljningen. Vi är den enda kontakten du behöver vid byte av bostad. Du har pengarna på kontot inom några dagar och behöver inte oroa dig för att ligga ute med räntebetalningar, kostnader för styling, reparationer och budgivare som droppar ut ur processen när det är dags för avslut.

Vår affärsmodell går ut på att förädla och omsätta bostäder i volym. Genom ett nära samarbete med mäklare och en egen automatiserad värderingsmodell kan vi erbjuda rimliga bud, vilket möjliggörs av skalfördelar som inte är tillgängliga för privata bostadsägare.

Vårt mål är att ta bort osäkerheten och stressen från försäljningsprocessen, öka likviditeten på marknaden och omsättningstakten av bostäder samt skapa nöjda kunder utan något krångel eller mellanhänder. Vi krånglar inte - vi betalar och du kan gå vidare i livet. Välkommen till Movesta, det moderna sättet att sälja din bostad!

Har du några frågor? Tveka inte att höra av dig till oss. Vi finns tillgängliga dygnet runt och att få ett bud på din bostad kostar ingenting samt är helt riskfritt. Vi ser fram emot att få tillfället att diskutera hur vi kan göra ditt liv lite enklare!

André, Micha, Anders och David, medgrundare av Movesta.


Rekommenderade artiklar

VECKANS LÅSNING: Eshan hamnade i kläm när han köpte nyproduktion

Vi är besatta av att lösa problemen med den traditionella bostadsmarknaden. Vi arbetar varje dag med att lösa de inlåsningar som skapas när människor behöver göra inte bara en, utan två, av deras livs största affärer i samma ögonblick för att undvika att sätta sig i en ekonomisk utsatt situation - helt enkelt för att ge människor möjlighet att flytta riskfritt. I miniserien “Veckans låsning” berättar vi om de låsningar som vi pratar om med våra kunder och som är verkliga problem för vanliga människor. Problem som vi kämpar för att lösa.

Kundberättelser

2 min läsning

Hur skiljer sig garantipriset från marknadsvärderingen?

Vi får mycket frågor kring hur garantipriset förhåller sig till marknadsvärderingen för din bostad. Här förklarar vi hur det fungerar!

Kunskapsbank

2 min läsning

Hur kan vi så länge saknat svar på frågan om att köpa eller sälja först?

En av de vanligaste frågorna relaterat till bostadsmarknaden är huruvida man ska sälja eller köpa först. Enligt Boupplysningen är den vanligaste rekommendationerna från bankerna att sälja innan man köper nytt, men trots det är frågan problematiserad av flera i branschen. Till exempel skriver Fastighetsbyrån att individen själv måste bestämma utifrån hur stor belåningsgrad man har...

Insikter

4 min läsning

Marknadstrender kommer och går - men behovet att flytta består

Bostadsmarknaden har under de senaste åren präglats av en relativt konstant uppgång och många bostadsägare har haft förmånen att se sina investeringar öka i värde år efter år. Visst har vi haft några avvikande år, som när amorteringskravet infördes, men på det stora hela har de flesta vant sig vid tanken om att bostaden ska vara en säker investering. Tron på ständigt stigande priser...

Insikter

2 min läsning