Tillbaka

Information

5 tips till hemmakontoret

Att jobba hemifrån är det nya normala för många av oss under dessa tider. Så hur får du din arbetsyta att fungera på bästa sätt - och se bra ut samtidigt?

Social distansering och statliga uppmaningar att vidta försiktighetsåtgärder gör att många människor kan och bör utföra sitt arbete hemifrån. Och medan det ständiga uppdaterandet av COVID-19-nyheter och stress gör att det blir svårt att hålla fokus på arbete, kan man genom att ändra om lite hemma enkelt öka koncentrationen. Ett organiserat och visuellt tilltalande arbetsområde kan hjälpa dig att känna dig mer produktiv och avslappnad.

Här är fem tips för att förbättra ditt hemmakontor

Välj ut en plats

För oss som inte har ett hemmakontor, vilket är de allra flesta, kan arbeta-hemifrån-rutinerna vara otroligt svårt att skapa. Att utse en plats för ditt arbete är ett sätt att skapa en rutin och rätt känsla. Oavsett vilken plats du väljer, se bara till att det känns som ett dedikerat och funktionellt arbetsområde. Med det menas tillräcklig belysning, en bekväm stol, rätt höjd för att skriva utan ansträngning och en bra teknisk uppsättning som gör att du lätt kan ta och ringa videosamtal utan att behöva hålla på med sladdar och annat krångligt, och se till att bli av med den där röran på skrivbordet och området runt omkring.

Rensa

Det kan verka självklart, men låt oss gör det ännu bättre! Hur ofta rensar vi faktiskt våra skrivbord på onödiga grejer? Nu är det dags. Släng allt som behöver slängas, ta fram en fin kopp och lägg dina pennor i den och se till att allt det du behöver under dagen är nära till hands och icke-väsentliga föremål flyttade någon annanstans.

Inspirera dig själv

Nu när du har skapat den optimala ytan är det dags att blicka framåt. Och den där väggen du tittar bakom din dator ska inspirera dig. Nu är det bättre tid än någonsin att sätta upp saker för att inspirerar dig och fylla den med det som gör dig lycklig. Allt från bilder av din familj och husdjur, till bilder av dina mål (som den fantastiska semestern du ska ta när vi har lyckats ta oss igenom denna tuffa tid!). Du kan även sätta upp din dagliga ”att göra-lista” viktiga påminnelser - men håll fokus på det positiva och upplyftande i ditt synfält.

Gör en ”bakgrundskontroll”

Om videosamtal är en del av din nya vardag, tänk på vad dina kollegor ser bakom dig - som den där högen med tvätt eller de tomma vinglasen. Håll det rent och städat. Kanske läge att visa upp din stil? Ditt favoritkonstverk, intressanta souvenirer eller en inte alltför fylld bokhylla. Slutligen, kom ihåg belysning: ditt utrymme bör vara tillräckligt upplyst så det inte ser ut som att du ringer från en ubåt.

Skapa rätt stämning

Fick du aldrig det där drömkontoret? Slår vad om att ni inte får ha doftljus på ert kontor – men hemma skapar du själv reglerna! Din spellista kan mjukt spelas i bakgrunden istället för genom hörlurarna. Ta fram lite snacks för att undvika resorna till kylskåpet. Det är OK att ditt hemmakontor känns som ditt hem, och speciellt nu är det viktigt att ta sig tid och unna dig själv med diverse bekvämligheter som matar din själ och får dig att känna dig lugn och inspirerad!

Lycka till!

Tillbaka