Svar på dina funderingar

Vanligaste

Generellt

Sälja bostad

Köpa bostad

Generella frågor

Måste jag ladda upp bilder?

Svar:

Nej du måste inte ladda upp bilder på din bostad. Vill du dock få ditt bud snabbare så underlättar det för oss om du laddar upp bilder. Har du inga bilder så kontaktar vi dig och ställer ytterligare frågor muntligen. Vi behöver inga professionella bilder - bilder med din telefon räcker gott och väl.

Kan jag sälja någon annans bostad?

Svar:

Du kan alltid ansöka åt en anhörig. För att gå vidare och genomföra försäljningen så måste den eller de personer som hos lantmäteriet är registrerad som ägare av bostaden ge sitt godkännande samt skriva under köpekontrakten.

Kan jag avbryta och dra mig ur?

Svar:

Du har alltid rätt att dra dig ur processen, helt utan kostnad, ända tills dess att köpekontrakt är signerade. Att få ett bud är hel kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något i samband med att du ansöker om ett bud på din bostad.

Är Movesta en "husflippare"?

Svar:

Nej, det är vi inte!

De som "flippar" bostäder, eller köper i så kallat spekulationssyfte, fokuserar vanligtvis på att köpa så billigt som möjligt och sälja så dyrt som möjligt. En "flippare" riktar normalt in sig på nödställda fastigheter och renoveringsobjekt, som sedan renoveras under en lång tid innan försäljning. Vår affärsmodell går istället ut på att tillhandahålla en komplett tjänst och att alltid ge ett konkurrenskraftigt bud, men där vi istället gör det i stora volymer och med hög hastighet. Genom stora volymer kan vi hålla nere kostnader och därmed få en liten uppsida på varje transaktion, samtidigt som vi betalar ett bra pris till våra kunder.

Sälja bostad

Hur värderar ni min bostad?

Svar:

Läs mer "här" (Pris & Värdering)

Är det gratis att få ett bud?

Svar:

Ja, det är alltid gratis att få ett bud av Movesta. Om bostaden inte ligger inom ett område där vi är verksamma ännu så kommer vi inte att kunna lämna något bud, men vi hjälper dig gärna ändå och kopplar ihop dig med en duktig mäklare i området.

När ska jag inte sälja till Movesta?

Svar:

Movesta är inte rätt tjänst för dig om:

  • Du är bekväm med den traditionella processen, kan vänta med att hitta en köpare och är okej med att få betalning senare när det passar köparen att tillträda.
  • Du har tid över, kan evakuera bostaden för öppna visningar och själv gärna förbereder och projektleder en vanlig försäljningsprocess.
  • Det viktigaste för dig är chansen att maximera ditt försäljningspris och du klarar samtidigt av risken att eventuellt få ett lägre bud eller inget bud alls.

Movestas tjänst passar inte för alla. Vi strävar efter att alltid kunna erbjuda våra kunder ett rimligt pris, att undgå all marknadsrisk, samt att slippa allt arbete som en vanlig försäljning medför. Vi vänder oss därför till dig som vill undvika osäkerhet och hellre spenderar din tid på roligare saker i livet, som exempelvis familj och vänner.

Hur ansöker jag om ett bud från Movesta?

Svar:

Att ansöka om ett bud från Movesta är alltid snabbt, smidigt och säkert och du har aldrig någon skyldighet att sälja din bostad.

Processen fungerar som sådan att du uppger din hemadress på Movesta.se, sedan fyller du i övergripande information om bostaden och om du vill, laddar du även upp bilder i slutet av formuläret. Vi återkommer inom 24 timmar och presenterar ett bud som du sedan själv bestämmer om du vill gå vidare med.

Köpa bostad

Var säljs bostäderna som Movesta köper?

Svar:

Alla bostäder säljs på den öppna marknaden via våra partnermäklare.

Kan jag köpa en bostad av Movesta?

Svar:

Ja! Alla våra bostäder säljs genom någon av våra partnermäklare och läggs ut på Hemnet. Du är välkommen att kontakta oss om du vill ha hjälp med att hitta ditt nya drömhem och samtidigt byta in din gamla bostad.

Har du fler frågor?

Vi står alltid redo att svara på dina funderingar. Skriv en rad eller slå en signal.

Kontakta oss